Сезон вітамінізації: сушимо фрукти і готуємо пастилу

Яким би багатим не було літо на фрукти і ягоди, за три місяці людський організм не в змозі запастися вітамінами на весь рік. Щоб уникати авітамінозів і частих хвороб застудами та грипом, корисності потрібно отримувати потягом усіх 12 місяців.

Особливо проблема дефіциту вітамінів і мікроелементів у холодну пору року актуальна для дітей. Орім того, що їм необхідно більше різноманітних корисних речовин для правильного росту і розвитку, малюків складно змусити з’їсти щось корисне. Можливо, це і стало однією з причин, які колись надихнули маму перетерти полуницю з цукром і закатати в банки: мовляв, такі ласощі чадо точно з’їсть. Однак у такій умовно корисній суміші занадто багато цукру, плюс, якщо її проварити, вітаміни і мінерали знищуються. Замість варення фахівці від медицини радять улітку заморожувати і сушити фрукти-ягоди: потім можна і морси робити, і до млинців додавати, і до каш, і просто їсти з чаєм. Але найбільше дітлахам припаде до душі домашня пастила, яка здатна витіснити з полиць на кухні навіть цукерки. Для її приготування робимо пюре з яблук, груш, абрикос або слив (можна додавати до фруктів будь-які ягоди, спеції типу кориці, імбиру), доводимо його до кипіння і витримуємо 1 хвилину, наносимо тонко на пергаментний папір і сушимо у духовці або електро-сушарці . Потім пастилу можна порізати, як вам подобається, і загорнути в пергамент. Приємної вітамінізації!